Majonézes padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 főtt tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 250 ml olaj

Elkészítése:

A padlizsánokat sütőben addig sütjük kis lángon, amíg a héja ráncos nem lesz. Ekkor kivesszük, meghámozzuk és ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.

A tojás sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd az olajat hozzáadva összekeverjük. A mustáros masszát a padlizsánhoz adjuk és jól elkeverjük.

Tálkákba adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ünnepi vacsorákra, ebédekre is megfelelő előételnek.