Majonézes karfiol recept

Hozzávalók:
- 2 db közepes karfiol
- kevés petrezselyem zöld
- 2-3 cikk fokhagyma
Majonézhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kiskanál mustár
- olaj a kikeveréshez
- só
Elkészítése:
A karfiolokat meg főzzük, leszűrjük a létől majd megtörjük. Miközben fő a karfiol a majonézet kilehet kavarni vagy mixerezni, egy nagyobb edénybe, amibe majd a megtört karfiol is belekerül. A petrezselymet is felaprítjuk.
Ha ezzel mind megvagyunk akkor egybelehet tenni, jól összekavarni, sózni. A végén belereszelni a fokhagymát kisebb fokú reszelővel, majd a petrezselyem zöldet is beletesszük és jól összekavarjuk. Hagyjuk kicsit, hogy az ízek összeérjenek, majd kenyérre kenve, zöldséggel lehet fogyasztani. Jó étvágyat! :)
Tipp:
Fokhagyma lehet kevesebb, annak függvényében, hogy ki mennyire szereti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »