Lazac tatár recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt lazac
- 2 ek fekete kaviár
- 1 db újhagyma
- 2 tk tejföl (20 %-os)
- 1-2 tk kapor
- só
- őrölt fehér bors
- citromlé
Elkészítése:
A füstölt lazacot, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.
Ezután a tejfölhöz adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a kaprot, és ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a füstölt lazac sós)
Végül adjuk hozzá az apróra vágott lazacot, és a kaviárt, majd óvatosan keverjük össze. Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben vékonyan szeleteljük fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt vegyük ki a lazac tatárt a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »