Húsos derelye recept
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg darált sertéshús
- 6 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- kis fej aprított hagyma
- só, bors
Elkészítése:
A lisztből egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsal és vízzel félkemény tésztát gyúrunk, melyből három cipót alakítunk ki, melyeket egyenként vékonyra nyújtjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk.A tűzről levesszük és hozzáadjuk a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt és elkeverjük. Ezzel a töltelékkel derelyeszerűen megtöltjük a kinyújtott tészta egyik oldalát egyenlő távközönként. A tészta másik felét megkenjük vékonyan vízzel és ráborítjuk a megtöltött részre. Derelyevágóval vagy késsel feldaraboljuk, és a szélét lenyomkodjuk, hogy ne follyon ki a töltelék. Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy kis olajat vagy vajat keverünk hozzá. Külön csészében adhatunk mellé különböző mártásokat, vagy tejfölt és reszelt sajtot is. Még melegen tálaljuk.
Megjegyzés: A húshoz különböző zöldségeket is adhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

