Házi krémsajt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g 20 %-os tejföl
- 450 g natúr joghurt
- csepegtetéshez – textil pelenka vagy géz anyag
Elkészítése:
A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat.
A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegtetjük ki belőle a savót. Én ezt egy fakanál és vállfa segítségével a mosogató felé lógatva oldottam meg :)
Hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Ez 3-4 óra alatt megtörténik, de hagyhatjuk tovább is még,betéve a hűtőbe egy műanyag szűrőben, magas lábas fölé téve.
A kicsepegő savót feltétlen őrizzük meg, hiszen fel tudjuk használni pékárú sütésénél!
Ha előre tudjuk, hogy sós dolgokhoz lesz rá szükség, akkor a tejfölbe keverhetünk 2 dobozonként fél teáskanál sót kicsurgatás előtt.
450 g tejfölből kb 250 g krémsajtot kapunk
Krémünket ízesíthetjük tetszés szerint fűszerekkel, friss fűszernövényekkel, édes és sós változatban egyaránt finom és egészséges :)
Amennyiben “keményebb” krémet szeretnénk úgy 2 x 450 g 20%-os tejföllel tegyük ugyanezt.
Tipp:
Egy éjszaka a hűtőben csöpögést számoljátok hozzá:)))
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »