Házi krémsajt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g 20 %-os tejföl
- 450 g natúr joghurt
- csepegtetéshez – textil pelenka vagy géz anyag
Elkészítése:
A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat.
A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegtetjük ki belőle a savót. Én ezt egy fakanál és vállfa segítségével a mosogató felé lógatva oldottam meg :)
Hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Ez 3-4 óra alatt megtörténik, de hagyhatjuk tovább is még,betéve a hűtőbe egy műanyag szűrőben, magas lábas fölé téve.
A kicsepegő savót feltétlen őrizzük meg, hiszen fel tudjuk használni pékárú sütésénél!
Ha előre tudjuk, hogy sós dolgokhoz lesz rá szükség, akkor a tejfölbe keverhetünk 2 dobozonként fél teáskanál sót kicsurgatás előtt.
450 g tejfölből kb 250 g krémsajtot kapunk
Krémünket ízesíthetjük tetszés szerint fűszerekkel, friss fűszernövényekkel, édes és sós változatban egyaránt finom és egészséges :)
Amennyiben “keményebb” krémet szeretnénk úgy 2 x 450 g 20%-os tejföllel tegyük ugyanezt.
Tipp:
Egy éjszaka a hűtőben csöpögést számoljátok hozzá:)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »