Grillezett sajt görögdinnyével recept
Hozzávalók:
- 25 dkg grillsajt
- 50 dkg görögdinnyevelő
- 20 dkg magtalan szőlő
- 5 dkg fenyőmag
Elkészítése:
A grillsajtot felszeletelem vékony szeletekre, és kerámia serpenyőbe mindkét oldalát aranybarnára sütöm. A görögdinnye húsából a magot eltávolítom, és karalábé vájóval gömböket vágok ki belőle.
Serpenyőben szárazon megpirítom a fenyőmagot, és hagyom kihűlni. A dinnyegolyókat kis tálkába rendezem, köréje rakom a szőlőt, majd a grillezett sajtból ízlésesen 3-4 darabot a tetejére halmozok.
A fenyőmaggal megszórom és azonnal fogyasztható. A sajt melegen a legfinomabb, a dinnyét előtte be kell hűteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

