Gombás-szalonnás omlett recept

Hozzávalók:
- 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
- 4 közepes csiperkegomba
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 3 szál petrezselyemlevél
Elkészítése:
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, rádobjuk a gombát és pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük szerecsendióval, kicsit felverjük egy villával.
A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a pirított gombát, majd a szalonnát. Legvégül pedig megszórjuk a megmosott, apróra vágott petrezselyemlevéllel. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Egy finom omlett és már jól indul a nap.
A szalonnát jól kiegészíti a gomba. Fincsi, laktató.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »