Fügébe töltött camembert bacon köntösben recept

Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 3 füge (lilafüge, szép nagyok)
- 10 dkg camembert sajt
- 3 ek balzsamecetkrém (vagy balzsamecet)
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A fügéket megmossuk, és szárazra töröljük. Négy bevágást ejtünk rajta, hogy beleférjen a sajt.
A sajtot hosszúkás, nem túl vastag darabokra vágjuk. A fügék közepébe helyezzük.
A baconból 2 szelettel körbetekerjük a töltött fügéket. Zsírpapírral béleljük ki a sütőformát, és arra kenjük a vajat. Így süssük meg 190 fokon, szép világosbarnára. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg!
Még melegen balzsamecetkrémet öntünk rá, és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »