Fügébe töltött camembert bacon köntösben recept

Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 3 füge (lilafüge, szép nagyok)
- 10 dkg camembert sajt
- 3 ek balzsamecetkrém (vagy balzsamecet)
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A fügéket megmossuk, és szárazra töröljük. Négy bevágást ejtünk rajta, hogy beleférjen a sajt.
A sajtot hosszúkás, nem túl vastag darabokra vágjuk. A fügék közepébe helyezzük.
A baconból 2 szelettel körbetekerjük a töltött fügéket. Zsírpapírral béleljük ki a sütőformát, és arra kenjük a vajat. Így süssük meg 190 fokon, szép világosbarnára. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg!
Még melegen balzsamecetkrémet öntünk rá, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »