Fügébe töltött camembert bacon köntösben recept
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 3 füge (lilafüge, szép nagyok)
- 10 dkg camembert sajt
- 3 ek balzsamecetkrém (vagy balzsamecet)
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A fügéket megmossuk, és szárazra töröljük. Négy bevágást ejtünk rajta, hogy beleférjen a sajt.
A sajtot hosszúkás, nem túl vastag darabokra vágjuk. A fügék közepébe helyezzük.
A baconból 2 szelettel körbetekerjük a töltött fügéket. Zsírpapírral béleljük ki a sütőformát, és arra kenjük a vajat. Így süssük meg 190 fokon, szép világosbarnára. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg!
Még melegen balzsamecetkrémet öntünk rá, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

