Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás házi sajt recept

Fokhagymás házi sajt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 0,7 dl joghurt
    • 1 teáskanál só
    • 2 nagyobb gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A tejet a joghurttal együtt felforraljuk, majd forrástól számítva még 2 percig forraljuk.

    Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd tiszta gézlapra vagy tüllre tesszük, a sarkait összekötjük és 1-2 óra alatt kicsepegtetjük belőle a savót. Amikor ez megtörtént ízlés szerinti mennyiségű sót és préselt fokhagymát keverünk hozzá.

    A gézt vagy tüllt összecsomózzuk, majd lesúlyozzuk (én egy 1,5-2 literes teli üveget szoktam használni). 3 óra elteltével fogyasztható.

    Tipp:

    A sajtot ízesíthetjük köménymaggal, vöröshagymával, zöldhagymával, borssal és különböző zöld fűszerekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá