Fokhagymás házi sajt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 0,7 dl joghurt
- 1 teáskanál só
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tejet a joghurttal együtt felforraljuk, majd forrástól számítva még 2 percig forraljuk.
Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd tiszta gézlapra vagy tüllre tesszük, a sarkait összekötjük és 1-2 óra alatt kicsepegtetjük belőle a savót. Amikor ez megtörtént ízlés szerinti mennyiségű sót és préselt fokhagymát keverünk hozzá.
A gézt vagy tüllt összecsomózzuk, majd lesúlyozzuk (én egy 1,5-2 literes teli üveget szoktam használni). 3 óra elteltével fogyasztható.
Tipp:
A sajtot ízesíthetjük köménymaggal, vöröshagymával, zöldhagymával, borssal és különböző zöld fűszerekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »