Fokhagymás házi sajt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 0,7 dl joghurt
- 1 teáskanál só
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tejet a joghurttal együtt felforraljuk, majd forrástól számítva még 2 percig forraljuk.
Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd tiszta gézlapra vagy tüllre tesszük, a sarkait összekötjük és 1-2 óra alatt kicsepegtetjük belőle a savót. Amikor ez megtörtént ízlés szerinti mennyiségű sót és préselt fokhagymát keverünk hozzá.
A gézt vagy tüllt összecsomózzuk, majd lesúlyozzuk (én egy 1,5-2 literes teli üveget szoktam használni). 3 óra elteltével fogyasztható.
Tipp:
A sajtot ízesíthetjük köménymaggal, vöröshagymával, zöldhagymával, borssal és különböző zöld fűszerekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »