Fokhagymás házi sajt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 0,7 dl joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A tejet a joghurttal együtt felforraljuk, majd forrástól számítva még 2 percig forraljuk.

Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd tiszta gézlapra vagy tüllre tesszük, a sarkait összekötjük és 1-2 óra alatt kicsepegtetjük belőle a savót. Amikor ez megtörtént ízlés szerinti mennyiségű sót és préselt fokhagymát keverünk hozzá.

A gézt vagy tüllt összecsomózzuk, majd lesúlyozzuk (én egy 1,5-2 literes teli üveget szoktam használni). 3 óra elteltével fogyasztható.

Tipp:

A sajtot ízesíthetjük köménymaggal, vöröshagymával, zöldhagymával, borssal és különböző zöld fűszerekkel.