Elzászi szendvics recept

Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 db francia kenyér
- 10 dkg húsos szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- só, bors
- 2 ek liszt
- 3 db virsli
- 2 ek mustár
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük és egy megpucolt, felkockázott vöröshagymát dinsztelünk meg rajta.
A megmosott és felaprított savanyú káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és lefedve puhára pároljuk. A maradék hagymát felszeleteljük és kevés olajon megfonnyasztjuk.
A francia kenyeret 3 részre vágjuk, majd lapjában elfelezzük és a belsejüket kikaparjuk.
A kivájt alsó részbe párolt káposztát rakunk, a sült hagyma felével beterítjük és a virslit rátesszük. Mustárral megkenjük többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felső részét ráborítjuk.
Egyenként alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőbe a rácsra tesszük, és 10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »