Egyszerű tonhalkrém recept
Hozzávalók:
- 3 kis tonhal konzerv (3*52 g)
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kk mustár
- 2 csapott ek majonéz
- 1 csipet őrölt bors
- oregánó ízlés szerint (nálunk kimaradt)
- frissen facsart citromlé ízlés szerint (mi nem tettünk bele)
Elkészítése:
A tonhalat az olaja nélkül egy tálkába rakjuk, és villával kicsit összetörjük. A megtisztított lila hagymát egész apróra kockázzuk, és a halhoz adjuk.
Ízesítjük borssal és mustárral, jól összekeverjük, majd krémesítjük a majonézzel.
Pirítós kenyérre kenve kínáljuk.
Tipp:
Mindig van itthon tonhal konzerv, mert a nagyobbikom kivételével szereti az egész család. Bár borsos az ára, de nagyon egészséges. Így is olyan kevés halat fogyasztunk.
Citromlé nem került bele, mert azt nem szeretjük a halhoz, de krémesítettem egy kevés majonézzel. Plusz só nem kívánkozott bele, így is igazán ízletes, finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

