Egyszerű tonhalkrém recept

Hozzávalók:
- 3 kis tonhal konzerv (3*52 g)
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kk mustár
- 2 csapott ek majonéz
- 1 csipet őrölt bors
- oregánó ízlés szerint (nálunk kimaradt)
- frissen facsart citromlé ízlés szerint (mi nem tettünk bele)
Elkészítése:
A tonhalat az olaja nélkül egy tálkába rakjuk, és villával kicsit összetörjük. A megtisztított lila hagymát egész apróra kockázzuk, és a halhoz adjuk.
Ízesítjük borssal és mustárral, jól összekeverjük, majd krémesítjük a majonézzel.
Pirítós kenyérre kenve kínáljuk.
Tipp:
Mindig van itthon tonhal konzerv, mert a nagyobbikom kivételével szereti az egész család. Bár borsos az ára, de nagyon egészséges. Így is olyan kevés halat fogyasztunk.
Citromlé nem került bele, mert azt nem szeretjük a halhoz, de krémesítettem egy kevés majonézzel. Plusz só nem kívánkozott bele, így is igazán ízletes, finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »