Egyszerű tonhalkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 3 kis tonhal konzerv (3*52 g)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 kk mustár
  • 2 csapott ek majonéz
  • 1 csipet őrölt bors
  • oregánó ízlés szerint (nálunk kimaradt)
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint (mi nem tettünk bele)

Elkészítése:

A tonhalat az olaja nélkül egy tálkába rakjuk, és villával kicsit összetörjük. A megtisztított lila hagymát egész apróra kockázzuk, és a halhoz adjuk.
Ízesítjük borssal és mustárral, jól összekeverjük, majd krémesítjük a majonézzel.

Pirítós kenyérre kenve kínáljuk.

Tipp:

Mindig van itthon tonhal konzerv, mert a nagyobbikom kivételével szereti az egész család. Bár borsos az ára, de nagyon egészséges. Így is olyan kevés halat fogyasztunk.
Citromlé nem került bele, mert azt nem szeretjük a halhoz, de krémesítettem egy kevés majonézzel. Plusz só nem kívánkozott bele, így is igazán ízletes, finom lett.