Édeskömény kecskesajttal sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 édeskömény
- 1 dl főzőtejszín
- 15 dkg lágy kecskesajt
- 4 ek olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az édesköményt félbevágom, kivágom a torzsáját és leveleire szedem.
Enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.
Olívaolajjal kikenek egy tűzálló tálat vagy tepsit és az alján elhelyezem a leveleket, a maradék olajjal meglocsolom. A levelekbe kecskesajt darabokat teszek, meglocsolom főzőtejszínnel, darálok rá egy leheletnyi borsot.
Sütőbe tolom és grillfokozaton megpirítom a tetejét. Ha nincs grillezős tűzhely, 200 fokra előmelegített sütőben minél magasabbra téve addig sütöm még a sajt nem kap egy kis színt.
Ha megsült balzsamecettel meglocsolom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »