Édeskömény kecskesajttal sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Édeskömény kecskesajttal sütve

Hozzávalók:

  • 2 édeskömény
  • 1 dl főzőtejszín
  • 15 dkg lágy kecskesajt
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

Az édesköményt félbevágom, kivágom a torzsáját és leveleire szedem.

Édeskömény kecskesajttal sütve 006

Enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.

Olívaolajjal kikenek egy tűzálló tálat vagy tepsit és az alján elhelyezem a leveleket, a maradék olajjal meglocsolom. A levelekbe kecskesajt darabokat teszek, meglocsolom főzőtejszínnel, darálok rá egy leheletnyi borsot.

Sütőbe tolom és grillfokozaton megpirítom a tetejét. Ha nincs grillezős tűzhely, 200 fokra előmelegített sütőben minél magasabbra téve addig sütöm még a sajt nem kap egy kis színt.

Édeskömény kecskesajttal sütve 016

Ha megsült balzsamecettel meglocsolom.