Dolgozók vacsorája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg ricotta
- 2 ek sűrű tejföl
- 2 kis fej lilahagyma
- 1 kk fokhagyma granulátum
- kis darab kolbász
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hűtőpultokban kapható, sütőpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad).
Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
5 perc alatt elkészíthető, a többi a sütő dolga!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »