Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dolgozók vacsorája recept

Dolgozók vacsorája
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 25 dkg ricotta
    • 2 ek sűrű tejföl
    • 2 kis fej lilahagyma
    • 1 kk fokhagyma granulátum
    • kis darab kolbász
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hűtőpultokban kapható, sütőpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad).

    Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    5 perc alatt elkészíthető, a többi a sütő dolga!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá