Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hűtőpultokban kapható, sütőpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad).
Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
5 perc alatt elkészíthető, a többi a sütő dolga!