Cukkini szuflé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 17 dkg cukkini
- 0,5 dl tej
- 1,5 dkg vaj
- 1,5 dkg liszt
- 4 dkg sajt (pl. eidami, parmezán..)
- 1 db újhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fehér bors
A formák kenéséhez vaj, szóráshoz zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízbe főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett, addig pirítsuk hogy világos színű maradjon. (vigyázzunk nehogy megbarnuljon) Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukkinipürét, és keverjük simára.
Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, majd állandó keverés mellett, rotyogtassuk három percig.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot, és ízlés szerint a fűszereket. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd apránként, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A formákat kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk a formákba a masszát, majd töröljük körbe a formák belső peremét. (így a tészta nem ragad a forma falához, és szépen felemelkedik)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára. (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. (én próbaképpen bent hagytam a kikapcsolt, meleg sütőben, és 15 percig szépen megtartotta a formáját, csak utána kezdett el összeesni)
Ezt a sós szuflét tálalhatjuk előételként, vagy nagy melegben édesség helyett desszertként is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »