Cukkinis-szalonnás rántotta recept
Hozzávalók:
- 1 bébicukkini
- 1 nagy csipet só
- 2 db 10 cm hosszú szalonnacsík
- 1 tk margarin
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér
- 2-3 tekerés feketebors
Elkészítése:
A zsenge cukkinidarabot a sajtreszelőn lereszeljük és megszórjuk 1 nagy csipet sóval. Jól átforgatjuk és hagyjuk pihenni.
Addig a szalonnát a bőre nélkül apró csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, ha kevés a zsiradék, pótoljuk 1 teáskanál margarinnal.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, majd a megsült szalonnához adjuk, hagyjuk kicsit lepirulni.
Addig a tojásokat egy tálkába ütjük, a fokhagymakrémmel kicsit felverjük, majd a szalonnára és cukkinira öntjük.
Ízlés szerinti szilárdságig pirítjuk.
Melegen, 1-1 szelet kenyérre kanalazzuk és meghintjük 2- tekerésnyi borssal.
Tipp:
Ez egy nagyon tartalmas és laktató reggeli, ami akár ebéd is lehet ha ebben a hőségben nem akarunk főtt étellel bíbelődni a konyhában vagy kevés időnk van egyéb teendők miatt a főzésre.