Cukkínirudak fokhagymás mártogatóssal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Mártogatóshoz:
- 10 dkg totu (krémesre keverve)
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
Cukkínihez:
- 1 kisebb cukkíni
- 1 teáskanál só
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 marék kukoricapehely apróra törve (opcionális)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál provance-i fűszerkeverék
- késhegynyi őrölt bors
- 1-2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A cukkínit megmossuk és kb 10 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú rudakra szeleteljük. Ezután besózzuk és pár percig állni hagyjuk.
A zsemlemorzsát a kukoricapelyhet és a fűszereket összekeverjük, majd megforgatjuk benne a cukkínirudakat. Kevés olajon serpenyőben aranybarnára sütjük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajjal megspricceljük a felületüket, majd 180°C-on (légkeveréses sütőben) 10-15 perc alatt készre sütjük, félidőben forgassuk meg!
A mártogatóshoz a krémes totuba belereszeljük a két gerezd fokhagymát és ízlés szerint sóval ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.