Cukkinipástétom recept
Hozzávalók:
- 3 közepes cukkini
- 1 nagyobb fej (15 dkg)vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg teavaj
- 2 tk mustár
- fél citrom leve
- őrölt fekete bors
- só
Elkészítése:
A cukkinit összevágom cikkekre. Amíg a körmöm bele tudom nyomni a héjába, nem pucolom. Kevés olajon addig pirítom a cukkinit, amíg a leve el nem fő. Hagyom kihűlni. Hozzáadom a vajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabolt főtt tojást, mustárt, citromlevet, sót, borsot, majd botmixerrel összedolgozom. Hűtőben hagyom összeérni egy éjjelt.
Sztori: Egy erdélyi ismerősömtől származik az alaprecept. Hogyha már unjuk a felvágottas zsemlét, érdemes kipróbálni. Baráti körömben nagy kedvenc lett sörkorcsolya feltétként is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

