Csirkemell golyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50dkg csirkemell
- 20dkg sárgarépa
- 30dkg krémsajt
- 30dkg trappista sajt
- 10dkg szezámmag
- só, bors
- a díszítéshez koktél paradicsom, olajbogyó
Elkészítése:
A csirkemellet és a sárgarépát sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt a csirkemellet ledaráljuk. A sárgarépákból szép egyenletes vastagságú karikákat vágunk, amit a díszítéshez félreteszünk, a többit összenyomkodjuk és a húshoz adjuk. A trappista sajtot lereszeljük és a krémsajttal, sóval, borssal a csirkemellhez adjuk (a krémsajt lehet füstölt sajt ízű). Az egészet összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle. A szezámmagot megpirítjuk és ha kihűlt meghempergetjük benne a húsgolyókat. Sárgarépa karikákat rátesszük és ízlés szerint koktél paradicsomot vagy olajbogyót rakunk rá, majd beleszúrunk egy fogvájót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

