Csirkemell golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirkemell golyók

Hozzávalók:

  • 50dkg csirkemell
  • 20dkg sárgarépa
  • 30dkg krémsajt
  • 30dkg trappista sajt
  • 10dkg szezámmag
  • só, bors
  • a díszítéshez koktél paradicsom, olajbogyó

Elkészítése:
A csirkemellet és a sárgarépát sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt a csirkemellet ledaráljuk. A sárgarépákból szép egyenletes vastagságú karikákat vágunk, amit a díszítéshez félreteszünk, a többit összenyomkodjuk és a húshoz adjuk. A trappista sajtot lereszeljük és a krémsajttal, sóval, borssal a csirkemellhez adjuk (a krémsajt lehet füstölt sajt ízű). Az egészet összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle. A szezámmagot megpirítjuk és ha kihűlt meghempergetjük benne a húsgolyókat. Sárgarépa karikákat rátesszük és ízlés szerint koktél paradicsomot vagy olajbogyót rakunk rá, majd beleszúrunk egy fogvájót.