Bruschetta recept

Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 tk étolaj
- 1 nagy csipet só
- 1 leheletnyi őrölt bors
- 1 késhegynyi házi készítésű fokhagymakrém (vagy 1 gerezd fokhagyma)
- Pár db apróbb bazsalikomlevél
Elkészítése:
A megtisztított paradicsomot apróra vágjuk. Meghintjük a sóval, borssal, rákanalazzuk az olajat és óvatosan összeforgatjuk.
A kenyereket megpirítjuk, megkenjük a fokhagymakrémmel (vagy bedörzsöljük a fokhagymával) és a paradicsomot ráhalmozzuk.
Pár darab apróbb bazsalikomlevéllel megszórjuk.
Tipp:
Nagyon finom, egyszerű, olasz származású paradicsomos étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »