Baconnel és sajttal töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
- 50 dkg bacon
- 3 db tömlős sajt
- 15 dkg reszelt sajt
- tejföl
- bors
Elkészítése:
A gombák tönkjét kitörjük, majd meghámozzuk, és vízzel leöblítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (nem kell mosogatni) és a gombafejeket belerakjuk.
Az apróra vágott bacont egy serpenyőben kicsit megolvasztjuk, leszűrjük, és a tömlős sajttal kikeverjük. Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, de borsot nyugodtan használhatunk. Az előkészített gombákba halmozzuk a tölteléket, és tejföllel elkevert reszelt sajtot teszünk a tetejére.
180-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Köret lehet rizs, párolt zöldség, hasábburgonya szinte mindennel nagyon finom.
A baconnel és sajttal töltött gomba kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »