Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconnel és sajttal töltött gomba recept

Baconnel és sajttal töltött gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
    • 50 dkg bacon
    • 3 db tömlős sajt
    • 15 dkg reszelt sajt
    • tejföl
    • bors

    Elkészítése:

    A gombák tönkjét kitörjük, majd meghámozzuk, és vízzel leöblítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (nem kell mosogatni) és a gombafejeket belerakjuk.

    Az apróra vágott bacont egy serpenyőben kicsit megolvasztjuk, leszűrjük, és a tömlős sajttal kikeverjük. Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, de borsot nyugodtan használhatunk. Az előkészített gombákba halmozzuk a tölteléket, és tejföllel elkevert reszelt sajtot teszünk a tetejére.

    180-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Köret lehet rizs, párolt zöldség, hasábburgonya szinte mindennel nagyon finom.

    A baconnel és sajttal töltött gomba kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 213 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá