Baconnel és sajttal töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
- 50 dkg bacon
- 3 db tömlős sajt
- 15 dkg reszelt sajt
- tejföl
- bors
Elkészítése:
A gombák tönkjét kitörjük, majd meghámozzuk, és vízzel leöblítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (nem kell mosogatni) és a gombafejeket belerakjuk.
Az apróra vágott bacont egy serpenyőben kicsit megolvasztjuk, leszűrjük, és a tömlős sajttal kikeverjük. Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, de borsot nyugodtan használhatunk. Az előkészített gombákba halmozzuk a tölteléket, és tejföllel elkevert reszelt sajtot teszünk a tetejére.
180-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Köret lehet rizs, párolt zöldség, hasábburgonya szinte mindennel nagyon finom.
A baconnel és sajttal töltött gomba kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »