Baconnel és sajttal töltött gomba recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
- 50 dkg bacon
- 3 db tömlős sajt
- 15 dkg reszelt sajt
- tejföl
- bors
Elkészítése:
A gombák tönkjét kitörjük, majd meghámozzuk, és vízzel leöblítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (nem kell mosogatni) és a gombafejeket belerakjuk.
Az apróra vágott bacont egy serpenyőben kicsit megolvasztjuk, leszűrjük, és a tömlős sajttal kikeverjük. Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, de borsot nyugodtan használhatunk. Az előkészített gombákba halmozzuk a tölteléket, és tejföllel elkevert reszelt sajtot teszünk a tetejére.
180-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Köret lehet rizs, párolt zöldség, hasábburgonya szinte mindennel nagyon finom.
A baconnel és sajttal töltött gomba kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

