Baconnel és sajttal töltött gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
  • 50 dkg bacon
  • 3 db tömlős sajt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • tejföl
  • bors

Elkészítése:

A gombák tönkjét kitörjük, majd meghámozzuk, és vízzel leöblítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (nem kell mosogatni) és a gombafejeket belerakjuk.

Az apróra vágott bacont egy serpenyőben kicsit megolvasztjuk, leszűrjük, és a tömlős sajttal kikeverjük. Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, de borsot nyugodtan használhatunk. Az előkészített gombákba halmozzuk a tölteléket, és tejföllel elkevert reszelt sajtot teszünk a tetejére.

180-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Köret lehet rizs, párolt zöldség, hasábburgonya szinte mindennel nagyon finom.