Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fehér, vagy zöld spárga
- szeletelt bacon
Mártogatóshoz:
- 1 pohár joghurt (150 g)
- 1 szál újhagyma zöldje
- kis marék friss kapor
- kevés citromlé
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét, ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben. Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstös, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát.
Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Az újhagymát és kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk.
Tipp:
Más mártogatóssal is finom. Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is. Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.