Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva recept

Hozzávalók:
- 250 g szeletelt bacon
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tk olaj
- 1 mk csilipor
- kevés chips morzsa
Elkészítése:
A baconszeleteket hosszában félbehajtjuk, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kapunk, amit sütőpapírra fektetünk. Erre ismét sütőpapírt borítunk, és egy tepsivel leszorítjuk, majd közepesen meleg sütőbe tesszük.
20 perc után a sütőt lekapcsoljuk, és hagyjuk kihűlni a bacont.
Eközben 1 tábla csokoládét összetörünk, vízfürdőben felolvasztjuk, majd 1 tk olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított csilivel elkeverjük. A megsült bacont a csilis csokiba mártjuk, és a közben meghűlt baconrudak alól kivett, és megfordított sütőpapírra sorjázzuk.
Közben a ropogósok egyik részét krumpli chips morzsába forgatjuk. Ez lett a finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »