Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva recept

Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g szeletelt bacon
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 tk olaj
    • 1 mk csilipor
    • kevés chips morzsa

    Elkészítése:

    A baconszeleteket hosszában félbehajtjuk, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kapunk, amit sütőpapírra fektetünk. Erre ismét sütőpapírt borítunk, és egy tepsivel leszorítjuk, majd közepesen meleg sütőbe tesszük.

    20 perc után a sütőt lekapcsoljuk, és hagyjuk kihűlni a bacont.

    Eközben 1 tábla csokoládét összetörünk, vízfürdőben felolvasztjuk, majd 1 tk olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított csilivel elkeverjük. A megsült bacont a csilis csokiba mártjuk, és a közben meghűlt baconrudak alól kivett, és megfordított sütőpapírra sorjázzuk.

    Közben a ropogósok egyik részét krumpli chips morzsába forgatjuk. Ez lett a finomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá