Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva recept

Hozzávalók:
- 250 g szeletelt bacon
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tk olaj
- 1 mk csilipor
- kevés chips morzsa
Elkészítése:
A baconszeleteket hosszában félbehajtjuk, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kapunk, amit sütőpapírra fektetünk. Erre ismét sütőpapírt borítunk, és egy tepsivel leszorítjuk, majd közepesen meleg sütőbe tesszük.
20 perc után a sütőt lekapcsoljuk, és hagyjuk kihűlni a bacont.
Eközben 1 tábla csokoládét összetörünk, vízfürdőben felolvasztjuk, majd 1 tk olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított csilivel elkeverjük. A megsült bacont a csilis csokiba mártjuk, és a közben meghűlt baconrudak alól kivett, és megfordított sütőpapírra sorjázzuk.
Közben a ropogósok egyik részét krumpli chips morzsába forgatjuk. Ez lett a finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »