Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva recept

Hozzávalók:
- 250 g szeletelt bacon
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tk olaj
- 1 mk csilipor
- kevés chips morzsa
Elkészítése:
A baconszeleteket hosszában félbehajtjuk, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kapunk, amit sütőpapírra fektetünk. Erre ismét sütőpapírt borítunk, és egy tepsivel leszorítjuk, majd közepesen meleg sütőbe tesszük.
20 perc után a sütőt lekapcsoljuk, és hagyjuk kihűlni a bacont.
Eközben 1 tábla csokoládét összetörünk, vízfürdőben felolvasztjuk, majd 1 tk olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított csilivel elkeverjük. A megsült bacont a csilis csokiba mártjuk, és a közben meghűlt baconrudak alól kivett, és megfordított sütőpapírra sorjázzuk.
Közben a ropogósok egyik részét krumpli chips morzsába forgatjuk. Ez lett a finomabb!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »