Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g szeletelt bacon
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 tk olaj
  • 1 mk csilipor
  • kevés chips morzsa

Elkészítése:

A baconszeleteket hosszában félbehajtjuk, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kapunk, amit sütőpapírra fektetünk. Erre ismét sütőpapírt borítunk, és egy tepsivel leszorítjuk, majd közepesen meleg sütőbe tesszük.

20 perc után a sütőt lekapcsoljuk, és hagyjuk kihűlni a bacont.

Eközben 1 tábla csokoládét összetörünk, vízfürdőben felolvasztjuk, majd 1 tk olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított csilivel elkeverjük. A megsült bacont a csilis csokiba mártjuk, és a közben meghűlt baconrudak alól kivett, és megfordított sütőpapírra sorjázzuk.

Közben a ropogósok egyik részét krumpli chips morzsába forgatjuk. Ez lett a finomabb!