Babkrémmel töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 db gomba
A töltelékhez:
- 20 dkg főtt bab
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle
- 1 ek (házi) darált paprika
- 10 dkg kenőmájas
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
A mártogatóhoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 2 szál karikára vágott újhagyma
Elkészítése:
A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 evőkanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is.
Ha marad kevés töltelék, melegszendvics krémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »