Babkrémmel töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 db gomba
A töltelékhez:
- 20 dkg főtt bab
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle
- 1 ek (házi) darált paprika
- 10 dkg kenőmájas
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
A mártogatóhoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 2 szál karikára vágott újhagyma
Elkészítése:
A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 evőkanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is.
Ha marad kevés töltelék, melegszendvics krémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »