Babkrémmel töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 db gomba
A töltelékhez:
- 20 dkg főtt bab
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle
- 1 ek (házi) darált paprika
- 10 dkg kenőmájas
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
A mártogatóhoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 2 szál karikára vágott újhagyma
Elkészítése:
A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 evőkanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is.
Ha marad kevés töltelék, melegszendvics krémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »