Arancini olasz rizsgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szál bazsalikom
- só
- őrölt fehér bors
- 10 dkg parmezán sajt
- zsemlemorzsa
- 20 dkg mozzarella sajt
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.
A parmezánt lereszeljük. A bazsalikomot apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.
A rizsből diónyi golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.
Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »