Zöldséges-tojásos rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 közepes sárgarépa
- 4 közepes újhagyma
- 6 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg kolbász
- só
- bors
- 5 ek napraforgó olaj
- 2,5 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk mustár
- 10 dkg sajt
- 2 dl víz
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és felkockázzuk. Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt,hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát zöldjével együtt, a karikára vágott sárgarépát, és pár percig sütjük. 1 dl vizet öntünk alá, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A tejhez hozzáadjuk a lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mustárt, és besűrűsítjük vele a zöldséges kolbászt.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, és leterítjük a kockára vágott burgonyával.
Rátesszük a főtt tojásgerezdeket, és bevonjuk a zöldséges mártással. Megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

