Zöldséges rakott penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 30 dkg franciasaláta zöldségkeverék
- 2 ek paradicsompüré
- só
- frissen őrölt bors
- 1 pohár (330 g) tejföl
- 1,5 ek liszt
- 1 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg trappista sajt
- kevés olíva olaj
Elkészítése:
A tésztát sós, forró vízben al dente (félkeményre) főzöm.
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a fagyasztott zöldségkeveréket, sózom, és az átlagosnál kicsivel jobban megborsozom.
A félkemény tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok. A tésztát jól elkeverem a zöldségekkel, valamint a liszttel jól összekavart tejföllel. Ezután a sütőtálba halmozom, a tetejére trappistát reszelek.
Előmelegített sütőben megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


