Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges, húsos rakott tészta recept

Zöldséges, húsos rakott tészta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 cs tészta/ 500 g/
    • 25 dkg hús, vagy füstölt sonka, vagy bármilyen felvágott
    • 25 dkg vegyes zöldség, ami otthon van
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zöld vagy szárított fűszerek, ami otthon van

    Elkészítése:
    Feltesszük a vizet a tésztának, közben kisebb edényben feltesszük a húst vagy a sonkát is és félig megfőzzük./kb. fél óra./ Majd a hús levében feltesszük főni a zöldségeket is / ha sonkát főzünk, akkor inkább másik vízbe tegyük, nehogy túl sós legyen/ és megpároljuk benne. Közben kifőzzük a tésztát is.A húst gyufaszál méretűre felcsíkozzuk és hirtelen lepirítjuk.Jénaiba vagy tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat és végül a fűszeres, tojásos tejföllel leöntjük, majd 220 fokos sütőben 25 perc alatt süssük meg.
    Én házi sonkával csináltam így semmi zsiradékot nem igényelt pluszban a pirításkor. A zöldség levéből pedig készült egy kis leves is grízgaluskával.

    Nagyon jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Remek tésztasalátának is, csak akkor ne öntsd le tejföllel, hanem locsold meg kis citromlével és keverj bele kevés vegyes salátát. A tetejére szórhatsz még egy kis reszelt sajtot és rápiríthatod.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá