Zöldséges, húsos rakott tészta recept

Hozzávalók:
- 1 cs tészta/ 500 g/
- 25 dkg hús, vagy füstölt sonka, vagy bármilyen felvágott
- 25 dkg vegyes zöldség, ami otthon van
- 1 nagy pohár tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- zöld vagy szárított fűszerek, ami otthon van
Elkészítése:
Feltesszük a vizet a tésztának, közben kisebb edényben feltesszük a húst vagy a sonkát is és félig megfőzzük./kb. fél óra./ Majd a hús levében feltesszük főni a zöldségeket is / ha sonkát főzünk, akkor inkább másik vízbe tegyük, nehogy túl sós legyen/ és megpároljuk benne. Közben kifőzzük a tésztát is.A húst gyufaszál méretűre felcsíkozzuk és hirtelen lepirítjuk.Jénaiba vagy tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat és végül a fűszeres, tojásos tejföllel leöntjük, majd 220 fokos sütőben 25 perc alatt süssük meg.
Én házi sonkával csináltam így semmi zsiradékot nem igényelt pluszban a pirításkor. A zöldség levéből pedig készült egy kis leves is grízgaluskával.
Nagyon jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Remek tésztasalátának is, csak akkor ne öntsd le tejföllel, hanem locsold meg kis citromlével és keverj bele kevés vegyes salátát. A tetejére szórhatsz még egy kis reszelt sajtot és rápiríthatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »