Zöldséges, húsos rakott tészta recept
Hozzávalók:
- 1 cs tészta/ 500 g/
- 25 dkg hús, vagy füstölt sonka, vagy bármilyen felvágott
- 25 dkg vegyes zöldség, ami otthon van
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- zöld vagy szárított fűszerek, ami otthon van
Elkészítése:
Feltesszük a vizet a tésztának, közben kisebb edényben feltesszük a húst vagy a sonkát is és félig megfőzzük./kb. fél óra./ Majd a hús levében feltesszük főni a zöldségeket is / ha sonkát főzünk, akkor inkább másik vízbe tegyük, nehogy túl sós legyen/ és megpároljuk benne. Közben kifőzzük a tésztát is.A húst gyufaszál méretűre felcsíkozzuk és hirtelen lepirítjuk.Jénaiba vagy tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat és végül a fűszeres, tojásos tejföllel leöntjük, majd 220 fokos sütőben 25 perc alatt süssük meg.
Én házi sonkával csináltam így semmi zsiradékot nem igényelt pluszban a pirításkor. A zöldség levéből pedig készült egy kis leves is grízgaluskával.
Nagyon jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Remek tésztasalátának is, csak akkor ne öntsd le tejföllel, hanem locsold meg kis citromlével és keverj bele kevés vegyes salátát. A tetejére szórhatsz még egy kis reszelt sajtot és rápiríthatod.