Zöldséges csirkemell rizottó recept
Hozzávalók:
- 300 g csirkehús
- 300 g rizs
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 200 g zöldségkeverék
- kevés só, őrölt bors
- 1 kanál olívaolaj
- kevés húsalaplé
- 200 g tejszínes besamelszósz vagy főzőtejszín
- 1 pohár fehérbor
Elkészítése:
A húst apró kockákra vágom.
Kevés olajon megpirítom a szintén apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, ráteszem a húst és fehéredésig pirítom. Felöntöm kevés fehérborral, megsózom, borsozom. Hozzáadom az átmosott rizst, a zöldségkeveréket és kevés húsalaplét ráöntve, fedő alatt párolom. Időnként megkeverem, ha szükséges, az alaplevet pótolom.
Ha a rizs al dente (fogkemény) felöntöm a tejszínes besamel szószszal vagy tejszínnel és rövid ideig még párolom.
Kitűnő egytálétel ebédre vagy vacsorára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

