Zöldséges csirke curry recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg széles metélt tészta
- 2 db csirkecomb
- 1 db sárgarépa
- 1 db színes paprika
- 3 db kisebb paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél marék zöldbab, és ugyanannyi zöldborsó
- 10 dkg csiperke gomba
- kevés gyömbér
- 1 kk őrölt koriander
- 1 kk curry por, vagy paszta
- só, őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat sós vízben feltesszük főzni. A sárgarépát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A hagymával ugyanezt tesszük. A fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk. A gombát felszeleteljük, a paradicsomokat negyedbe vágjuk. A közben megfőtt csirkecombokat kicsontozzuk, csíkokra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és a felcsíkozott répát. Hozzáadjuk a megfőtt, csíkokra vágott csirkecombokat is. Megsózzuk, majd kevés csirke alaplét öntünk rá a comb főzővizéből.
Lobogó sós vízben feltesszük főni a tésztát.
Őrölt koriander maggal, és curry porral ízesítjük, valamint gyömbért reszelünk rá. Rövid idő után hozzátesszük a negyedelt paradicsomokat, a csíkokra vágott paprikát, a zöldbabot. A zöldborsót, és a szeletelt gombát is hozzáadjuk. A durvára vágott újhagyma is hozzákerül, és frissen borsot őrlünk rá.
A közben megfőtt, leszűrt tésztára halmozzuk. A tésztát nem kell átöblíteni!
Tipp:
A curry keverékhez illik a csili is, és bár én kivételesen nem tettem bele, ajánlom azt is hozzá. Akár így, akár úgy, kitűnő tésztás egytál a végeredmény. És nem utolsó szempont, hogy gyors, és nem is drága.