Zöldséges csirke curry

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg széles metélt tészta
  • 2 db csirkecomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db színes paprika
  • 3 db kisebb paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél marék zöldbab, és ugyanannyi zöldborsó
  • 10 dkg csiperke gomba
  • kevés gyömbér
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk curry por, vagy paszta
  • só, őrölt bors
  • kevés olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat sós vízben feltesszük főzni. A sárgarépát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A hagymával ugyanezt tesszük. A fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk. A gombát felszeleteljük, a paradicsomokat negyedbe vágjuk. A közben megfőtt csirkecombokat kicsontozzuk, csíkokra vágjuk.

Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és a felcsíkozott répát. Hozzáadjuk a megfőtt, csíkokra vágott csirkecombokat is. Megsózzuk, majd kevés csirke alaplét öntünk rá a comb főzővizéből.
Lobogó sós vízben feltesszük főni a tésztát.

Őrölt koriander maggal, és curry porral ízesítjük, valamint gyömbért reszelünk rá. Rövid idő után hozzátesszük a negyedelt paradicsomokat, a csíkokra vágott paprikát, a zöldbabot. A zöldborsót, és a szeletelt gombát is hozzáadjuk. A durvára vágott újhagyma is hozzákerül, és frissen borsot őrlünk rá.

A közben megfőtt, leszűrt tésztára halmozzuk. A tésztát nem kell átöblíteni!

Tipp:

A curry keverékhez illik a csili is, és bár én kivételesen nem tettem bele, ajánlom azt is hozzá. Akár így, akár úgy, kitűnő tésztás egytál a végeredmény. És nem utolsó szempont, hogy gyors, és nem is drága.