Zöldborsós, sonkás krumpli recept

Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 15 dkg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2,5 dl húsleves
- 15 dkg sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd liszttel berántjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük, majd sűrű mártássá főzzük. Hozzáadjuk a sonkát és a borsót. A krumplit vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sonkás-borsós mártással leöntjük. Megszórjuk a sajttal és ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »