Zöldborsós, sonkás krumpli recept
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 15 dkg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2,5 dl húsleves
- 15 dkg sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd liszttel berántjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük, majd sűrű mártássá főzzük. Hozzáadjuk a sonkát és a borsót. A krumplit vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sonkás-borsós mártással leöntjük. Megszórjuk a sajttal és ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

