Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós, sonkás krumpli recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg krumpli
    • 15 dkg zöldborsó
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 ek vaj
    • 2 ek liszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2,5 dl húsleves
    • 15 dkg sonka
    • 10 dkg reszelt sajt
    • só, bors
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd liszttel berántjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük, majd sűrű mártássá főzzük. Hozzáadjuk a sonkát és a borsót. A krumplit vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sonkás-borsós mártással leöntjük. Megszórjuk a sajttal és ropogósra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá