Zöldborsós, sonkás krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2,5 dl húsleves
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd liszttel berántjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük, majd sűrű mártássá főzzük. Hozzáadjuk a sonkát és a borsót. A krumplit vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sonkás-borsós mártással leöntjük. Megszórjuk a sajttal és ropogósra sütjük.