Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós rakott tojás recept

Zöldborsós rakott tojás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg burgonya
    • 30 dkg zöldborsó
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tejföl
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • 30 dkg kolbász
    • 4 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
    A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 5 tojást megfőzünk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.

    Egy tálba felverünk 4 tojást, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Belekeverjük a lecsöpögtetett zöldborsót és a karikára szeletelt főtt tojásokat.

    Olajjal kikent, közepes tepsi alját kirakjuk egy sor burgonyával, rákarikázzuk a kolbászt. Leöntjük a masszával, ízlés szerint fűszerezzük, befedjük a maradék burgonyával, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

    A zöldborsós rakott tojás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 173 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá