Zöldborsós rakott tojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5 főtt tojás
  • 4 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg kolbász
  • 4 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 5 tojást megfőzünk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.

Egy tálba felverünk 4 tojást, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Belekeverjük a lecsöpögtetett zöldborsót és a karikára szeletelt főtt tojásokat.

Olajjal kikent, közepes tepsi alját kirakjuk egy sor burgonyával, rákarikázzuk a kolbászt. Leöntjük a masszával, ízlés szerint fűszerezzük, befedjük a maradék burgonyával, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.