Zöldbabos-rizses hús recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 40 dkg zöldbab
- 25 dkg gyors rizs
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 8 dl víz
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és belenyomjuk a megtisztított fokhagymát. Felöntjük kb. fél l vízzel, és szükség esetén pótoljuk (azért írtam a hozzávalóknál 8 dl vizet).
Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a felaprított zöldbabot.
Közben sós vízben megfőzzük a zacskós rizst.
Mikor a hús teljesen megfőtt, hozzáadjuk a megfőtt rizst, összekeverjük, és még pár percig főzzük, hogy összeálljon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »