Virsli Budapest módra rizzsel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1-2 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 50 dkg csirkemáj
- 1 üveg zöldborsó
- 1 konzerv gomba
- 3-4 pár virsli
- egy üveg lecsó alap
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 csomag rizs
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágom, majd lassú tűzön megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és májat.
Ha kellően megpirultak, hozzáöntöm a lecsós alapot illetve 2-3 dl vizet. Ezek után lábasba öntöm a zöldborsót, gombát, virslit és a paradicsompürét is.
Megvárom míg felforr, ha túl sűrűnek találom akkor pótolom a vizet. Forrás közben fűszerezem sóval, borssal. 10-15 percig főzöm és ha megfelelő a fűszerezés akkor már kész is.
Párolt rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.