Virsli Budapest módra rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 üveg zöldborsó
  • 1 konzerv gomba
  • 3-4 pár virsli
  • egy üveg lecsó alap
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 csomag rizs

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágom, majd lassú tűzön megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és májat.

Ha kellően megpirultak, hozzáöntöm a lecsós alapot illetve 2-3 dl vizet. Ezek után lábasba öntöm a zöldborsót, gombát, virslit és a paradicsompürét is.

Megvárom míg felforr, ha túl sűrűnek találom akkor pótolom a vizet. Forrás közben fűszerezem sóval, borssal. 10-15 percig főzöm és ha megfelelő a fűszerezés akkor már kész is.

Párolt rizzsel tálalom.

Jó étvágyat!