Vega pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 5 ek napraforgó olaj
- 50 dkg tarhonya
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 5 dl forró víz (amennyi ellepi)
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 6 közepes db paprika
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a tarhonyát, ízlés szerint sózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk. A megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk, és kevés olajon dinszteljük.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felszeletelt paprikát, majd kis idő múlva a meghámozott és felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor elkészült a tarhonya és a burgonya is megfőtt, a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és olajjal kikent tepsibe öntjük.
Kb. 10 percig sütjük
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »