Vega pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 5 ek napraforgó olaj
- 50 dkg tarhonya
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 5 dl forró víz (amennyi ellepi)
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 6 közepes db paprika
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a tarhonyát, ízlés szerint sózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk. A megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk, és kevés olajon dinszteljük.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felszeletelt paprikát, majd kis idő múlva a meghámozott és felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor elkészült a tarhonya és a burgonya is megfőtt, a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és olajjal kikent tepsibe öntjük.
Kb. 10 percig sütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »