Vega pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 5 ek napraforgó olaj
- 50 dkg tarhonya
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 5 dl forró víz (amennyi ellepi)
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 6 közepes db paprika
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a tarhonyát, ízlés szerint sózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk. A megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk, és kevés olajon dinszteljük.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felszeletelt paprikát, majd kis idő múlva a meghámozott és felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor elkészült a tarhonya és a burgonya is megfőtt, a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és olajjal kikent tepsibe öntjük.
Kb. 10 percig sütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »