Vega pásztortarhonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 ek napraforgó olaj
  • 50 dkg tarhonya
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 5 dl forró víz (amennyi ellepi)
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 6 közepes db paprika
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk a tarhonyát, ízlés szerint sózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk. A megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk, és kevés olajon dinszteljük.

Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felszeletelt paprikát, majd kis idő múlva a meghámozott és felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor elkészült a tarhonya és a burgonya is megfőtt, a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és olajjal kikent tepsibe öntjük.

Kb. 10 percig sütjük