Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával recept
Hozzávalók:
Halhoz:
- 4 szelet ponty
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szeletke (lm) vaj
- fél csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Káposztához:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 40 dkg savanyú káposzta
- fél csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 3 dl víz
- ízlés szerint só
- őrölt kömény
Elkészítése:
A halszeleteket megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba teszem, hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt puhára párolom, majd az alufóliát levéve grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirosra pirítom.
Míg a hal készül, a vöröshagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. Némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzáadom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan elkeverem, és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről átmosom), az aprított kapor, só és kömény. Felöntöm a vízzel, és fedővel lefedve 15 perc alatt puhára párolom. Ha túl sok víz maradna alatta, akkor azt fedő nélkül néhány perc alatt elfőzöm.
Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, és ízlés szerint (lm) tejföllel kínálom.
Jó étvágyat!
A vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g