Tőtike recept

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem zöld, paprika, só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- görög széna
- turbolya
- 1 csomag szeletelt bacon
- kevés zsiradék
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A gombát megtisztítom, majd szeletelem. A hagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, a fűszereket, és lefedve negyed órát párolom. Eközben a tojásokat keményre főzőm, a petrezselymet felaprítom.
Egy nagy tálba öntöm az elkészült gombát, az aprított tojásokat, préselt fokhagymát. Tehetünk még itt is bele vöröshagymát, és a fűszerekkel is játszhatunk. Bot mixerrel az egészet pépesítem (nem nagyon). Beleszórom a petrezselymet és 1 db tojást még ráütök…. keverem.
A fent leírtak alapján, előkészítem a formát. Mivel nem volt sok bacon szalonna otthon ezért azok “spórolósan” lettek a formába helyezve. Ez úgy néz ki, hogy a szeleteket a forma aljáról kifelé helyezem el. A következő szeletet pedig az ellenkező irányból.
A végén pedig csak ráhajtogatom a szalonnát, vagyis befedem a formát.
Előmelegített sütőben kb. 40 percit sütöm, lefedve… később a tetejét még pirítva.
Akár magában, salátával, vagy hús mellé kitűnő étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »