Tőtike

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 db főtt tojás
  • petrezselyem zöld, paprika, só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • görög széna
  • turbolya
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • kevés zsiradék
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A gombát megtisztítom, majd szeletelem. A hagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, a fűszereket, és lefedve negyed órát párolom. Eközben a tojásokat keményre főzőm, a petrezselymet felaprítom.

Egy nagy tálba öntöm az elkészült gombát, az aprított tojásokat, préselt fokhagymát. Tehetünk még itt is bele vöröshagymát, és a fűszerekkel is játszhatunk. Bot mixerrel az egészet pépesítem (nem nagyon). Beleszórom a petrezselymet és 1 db tojást még ráütök…. keverem.

A fent leírtak alapján, előkészítem a formát. Mivel nem volt sok bacon szalonna otthon ezért azok “spórolósan” lettek a formába helyezve. Ez úgy néz ki, hogy a szeleteket a forma aljáról kifelé helyezem el. A következő szeletet pedig az ellenkező irányból.

A végén pedig csak ráhajtogatom a szalonnát, vagyis befedem a formát.
Előmelegített sütőben kb. 40 percit sütöm, lefedve… később a tetejét még pirítva.
Akár magában, salátával, vagy hús mellé kitűnő étel.