Tormalevélbe töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- tormalevél
- 50 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- delikát
- ízvarázs
- bors ízlés szerint
- fokhagyma ízlés szerint
- csípős paprika ízlés szerint
- 3 doboz sűrített paradicsom
- őrölt pirospaprika
- olaj
- ecet
- 1 kg darált hús
- 1 tv paprika
Elkészítése:
A tormaleveleket forró vízben, 1 dl ecettel megabálom. Addig hagyom az ecetes lében, amíg a tormalevél megsavanyodik.
A megmosott rizst hozzáadom a darált húshoz és összekavarom az apróra vágott hagymával, paprikával és fokhagymával (a hagymákat megdinszteltem kevés olajon). Sóval, borssal, paprikával, delikáttal, ízvarázzsal, ízesítem, majd annyi olajat öntök rá, hogy ne legyen száraz a töltelék.
Ezután a tormalevélbe göngyölöm a tölteléket. Egy fazékba rakom és annyi vizet engedek rá, hogy ellepje.
Miután felforrt, hozzáadom a vízzel hígított sűrített paradicsomot és lassú tűzön készre főzöm. Hidegen, melegen is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »